Printa eget julpyssel – olika idéer med pepparkaksmönster

I annonssamarbete med Canon.

Snart är det advent och julförberedelserna drar igång på riktigt – jag älskar verkligen julen och det är underbart att få skapa lite julmagi – speciellt för barnen. Och nu har jag börjar i fixa lite julmys lekrummet,  pyssel som även kan komma till användning vid julens alla bak. 

Jag har skapat lite olika pepparkaksmönster som jag tryckt på förkläden och bakdukar, jag har även använt samma mönster till girlanger, gjort lite brickor och underlägg. Längre ner i inlägget kan ni hitta mina mönster och ladda ner dom! 🙂 

Tryck mönster på textil

Till förklädena och bakduken använda jag Canon Light Fabric Iron-on Transfers. Du printar, klipper ut, vänder upp och ner och stryker sedan tills det smälter in i tyget. Väntar en stund och pillar sedan bort skyddspappret. För mer detaljerade beskrivning kring transferpapper för ljus och mörk textil hittar du i detta inlägg: Gör egna tryck på tyg eller trä med transferpapper

Förkläde och bakduk kommer från Panduro. Men det går bra att trycka på vilka textilier man vill. T-shirts, kuddar, väskor, m.m. Blir som ett vinyltryck.

Tapetsera papper på trä

Till brickorna och vintertavlorna använde jag matt fotopapper som ger otroligt snygga tryck! 

Jag hade några runda träblickor över som jag målade svarta med matt hobbylack. Sen tapetserade jag min posters och pepparkakor med decoupagelim. Det kan även användas att lacka motivet utanpå för att få en hållbar yta. 

Mina posters lät jag vara utan lack, men för att få lite tåligare yta på brickan så blandade jag till resinglaze från hobbybutiken och hällde över ett lager. När det täckt hela botten på brickan tog jag en värmare för att få bort alla små bubblor som blir. När det stelnar efter nåt dygn blir det som en glasaktig hinna över allt. Funkar även fint på foton – speciellt med glansigt fotopapper. Ställ över nåt när det torkar för att undvika att damm fastnar.

Resin, hobbylack och decoupagelack från Panduro.

Ladda ner filer, printa och tryck själv!

Här kan du ladda ner de prints som jag har använt. Du kan så klart anpassa storlek på utskriften efter just ditt projekt! Klicka på respektive bild så laddas den ner. Får ej användas i kommersiellt syfte.  

Vill du ha andra mönster så kan du printa egna foton eller designer, scannade barnteckningar eller leta efter roliga trycksaker i Canons Creative Park. Min skrivare heter Canon PIXMA TS 8351, gör otroligt fina utskrifter, även dubbelsidigt och har en scanner. Kanon!!

Pysslar ni nåt kul inför julen på tagga #MadewithPixma och @designbycilla så hittar vi era fina alster! 🙂 

Bilder från julpysslet

Förkläde med papparkakstryck på!
Brickor med pepparkakstryck!
Mina vinterposters tapetserade på träskivor.
Mönster tryckt på bakduk med iron-on tranfsers.

Här kan ni följa Cillas lekfulla gör-det-själv-projekt för både stora och små. Renovering, pyssel, IKEA-hack, designidéer, återbruk och mycket annat. Här hittar ni tips och tricks, utförliga beskrivningar, ritningar och fler bilder från de projekt Cilla delar på Instagram, @designbycilla.

KATEGORIER

POPULÄRA INLÄGG

KONTAKTA CILLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Design by Cilla AB

Org nr: 559271-5923

F-skatt och momsregistrerad

Tel: +46 760 109600

Email: cilla@designbycilla

Coyright 2021 Cecilia Rosvall