Gör egna tryck på tyg och trä med transferpapper

I betalt samarbete med Canon. 

Tänk att en skrivare kan vara din bästa vän när det kommer till pyssel och DIY. Ja, det finns så otroligt mycket snyggt, kul och enkelt att hitta på! Jag kommer under hösten samarbeta med Canon och använda produkterna i PIXMA-serien som består av skrivare, papper och toner. Jag kommer använda flera olika slags papper, mixa material och testa lite nya idéer – det är kommer att bli väldigt spännande och hoppas ni också tycker det! Vill du testa samma projekt som jag så hittar du alla prints för nedladdning längre ner och även länkar till produkterna. Pysslar ni något med inspiration från detta så får ni gärna tagga mig och använda #designbycilla #playfulrooms och #MadewithPIXMA.

Transfertryck för textilier och trä

Till första projektet har jag använt mig av transferpapper för textilier – något som jag tycker att superkul att jobba med och länge tänkt att jag ska testa mer av. Ett enkelt och effektfullt sätt att skapa personliga inredningsdetaljer som kuddar och handdukar, eller pimpa kläder och väskor. Det kan också bli fina presenter till nära och kära, fröknar eller till kalaset. 

Jag har även testat att trycka på trä för att se hur det blir. Fick testa mig fram men det blev otroligt fint! Ni kommer få följa min resa när jag experimenterar med Canons olika produkter under hösten, både här och på Instagram @designbycilla

Material

 • Bläckstråleskrivare
  Canon TS 8351 
 • Transferpapper
  Canons Light  / Dark Fabric Iron-on Transfers
 • Textilier att trycka på
 • Träknoppar att trycka på
 

Kuddar från H&M Home
Väggknoppar från Panduro
Gympapåse från Medvetna
T-shirts från Stadium och H&M

Steg-för-steg

 1. Skriv ut din design på transferpappret, det är olika papper för ljusa och mörka tyger. För ljusa tyger behöver bilden spegelvändas innan den skrivs ut. 
 2. Skär eller klipp ut designen om det behövs och placera de urklippta pappret på välstruket tyg. För ljusa tyger så vänds pappret upp och ner. För mörka tyger så tar du bort det rutiga skyddspappret på baksidan och lägget det med trycket uppåt.
 3. Stryk med varmt järn utan ånga på baksidan av pappret för ljusa tyger och för mörka så kommer det med annat papper som du kan lägga emellan pappret och strykjärnet. Värm till dess att pappret smält in och fastnat i tyget. Jag har en värmepress för ändamålet, men strykbräda och strykjärn går lika bra.
 4. När trycket fastnat och färgerna träder fram lite starkare är det klart. Låt svalna och dra sedan bort skyddspappret försiktigt. 
Steg-för-steg för transfertryck på ljusa textilier.
Steg-för-steg för transfertryck på mörka textilier.

I det här projektet så använde jag  transferpapper för ljusa tyger till de naturfärgade textilierna och för mörka tyger till det färgade T-shirtsen.  Skillnaden blir att det vita smälter och blir genomskinligt för pappret till ljusa tyget, men det vita i designen behålls för det till mörka tyger. 

På träknopparna så gjorde jag exakt likadant och använde transferpapper för mörka textilier. Testade båda och det blev coolt det andra också. Med det ljusa pappret så lyste träet igenom där det var vitt i designen när det värmes. Fint det med, men jag ville att bollarna skulle behålla det vita och tog därför pappret för mörka tyger. Du kan använda självhäftande papper istället eller tex matt fotopapper som du limmar och lackar med decoupagelim. Men med transferpapper blev det ett väldigt seamless och snyggt tryck, även om det krävdes några försök för att få till det.

Ladda ner filer, printa och tryck själv

Här kan du ladda ner de prints som jag har använt som PDF-filer i A4-format. Du kan så klart anpassa storlek på utskriften efter just ditt projekt! Klicka på respektive bild så laddas den ner. Får ej användas i kommersiellt syfte.  

Du kan också printa egna foton eller designer, scannade barnteckningar eller leta efter roliga trycksaker i Canons Creative Park.

PIXMA-skrivaren jag har heter: TS 8351 Det är en riktigt bra allroundskrivare som printar otroligt fina foton, mina egna prints/posters blir magisk kvalité och så klarar den flera olika typer av papper vilket gör att den är toppen för pyssel. Den har även en scanner och det går lätt printa trådlöst direkt från dator, tablet eller mobil. 

Det som är fint när man använder papper, toner och skrivare i PIXMA-serien är att allt lirar fint ihop för att ge bästa möjliga användarupplevelse och kvalité. Jag är mycket imponerad så här långt! 

Jag kommer använda mig av flera olika papper och tekniker i kommande DIY-projekt, så håll utkik! Hoppas inlägget inspirerar till att testa transferpapper för att skapa personliga inredningsdetaljer, kläder eller presenter – det är verkligen superkul!

Här kan ni följa Cillas lekfulla gör-det-själv-projekt för både stora och små. Renovering, pyssel, IKEA-hack, designidéer, återbruk och mycket annat. Här hittar ni tips och tricks, utförliga beskrivningar, ritningar och fler bilder från de projekt Cilla delar på Instagram, @designbycilla.

KATEGORIER

POPULÄRA INLÄGG

KONTAKTA CILLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Design by Cilla AB

Org nr: 559271-5923

F-skatt och momsregistrerad

Tel: +46 760 109600

Email: cilla@designbycilla

Coyright 2021 Cecilia Rosvall