Makeover av vardagsrum

Inlägg i annonssamarbete med lamp24.se

Vi har en stor renovering på gång av nästan hela övervåning. Köket ska bytas, golvet ska slipas, betsas och vaxas, allt ska målas om, spotlights och nya lampor ska monteras, trappan ska bytas och mycket mer. 

Nu, snart tre månader efter start så börjar det komma på plats, även om om det tagit mycket mer tid av än vad vi hade planerat, mycket pga av vår långa Covid-karantän. Men nu äntligen är det dags att börja inreda! Många möbler har lång leveranstid, men vår nya vackra lampa är på plats! Den heter Heat och är från märket Northern, den är gjort av ett i tunt mässingsnät och den finns även i stål. Ni hittar den och många andra coola lampor hos lamp24.se. Just nu har de sommarkampanj – in och kika!

BELYSNING

Vackra lampor kan verkligen sätta känslan för ett helt rum, och det finns så mycket att välja på. Ofta vill man ha flera olika belysningspunkter i ett rum och ibland delar man in det i allmänbelysning, stämningsbelysning och funktionsbelysning. Det första ger gott ljus vid till exempel städning, det andra av mer när man vill få till det mysigt, och det sista handlar om att lysa upp en specifik yta för till exempel läsning eller matlagning. 

I vardagsrummet har vi precis fält in nya spotlights i taket med stor ljusspridning som allmänbelysning, så lampan över soffbordet är mest till för att att vara en vacker inredningsdetalj och skapa mysig belysning vid soffan. Lampan blir som ett glödande fluffigt moln när den är tänd. Jag har dimmers på nästan alla lampor, oavsett vilken funktion de har och jag tycker det är guld av kunna justera ljusstyrkan överallt. Så kör vi LED så klart på all belysning här hemma.  

INREDNING

De stora dragen är bestämda, men detaljerna får växa fram allt eftersom. Har samlat lite av det jag tänkt i en enkel moodboard nedan som hängt med sen start, men förändrats lite längs vägen. 

Väggfärgen blev en egen variant till slut i jakten på den perfekta ljusa beigea kulören som min färgbutik Blå Huset hjälpte mig ta fram. Målad med den grymt snygga och tåliga färgen Pure Color Supermatt från Jotun. 

Soffan heter Elis och kommer från SITS. Vi letade i två år efter en ny soffa med rätt mått och lite modern retrostil. Så lycklig när den äntligen kom på plats. Tyget heter Nancy Beige och matchar väggen helt magiskt. Soffbordet kommer från Bolia och heter Mix, jag passade på när de hade rea. En förälskelse efter att sett den i ett nyhetsbrev. Mörk ek och Sand travertin. 

Mattan blir till slut den som jag velat ha från början med varit osäker på om den skulle passa i färg. Men nu har jag lånat hem den i en storlek mindre och testat och den känns perfekt. Copenhagen Beige heter den och kommer från Classic Collection. 

Förutom lampan, soffan, och inredningsdetaljerna på soffbordet, så är inredningen på bilden lånad av Stilisterna.se, som är grymma på homestyling. Allt för att få en liten känsla av rummet medans vi väntar på att möblerna ska levereras. Längtar sååå tills allt är på plats och jag kan visa er resultatet “på riktigt”!

Här kan ni följa Cillas lekfulla gör-det-själv-projekt för både stora och små. Renovering, pyssel, IKEA-hack, designidéer, återbruk och mycket annat. Här hittar ni tips och tricks, utförliga beskrivningar, ritningar och fler bilder från de projekt Cilla delar på Instagram, @designbycilla.

KATEGORIER

POPULÄRA INLÄGG

KONTAKTA CILLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Design by Cilla AB

Org nr: 559271-5923

F-skatt och momsregistrerad

Tel: +46 760 109600

Email: cilla@designbycilla

Coyright 2021 Cecilia Rosvall