Att välja barnsäng

I annonssamarbete med Babylove.se

Att välja barnsäng är inte alltid det lättaste. Vilken storlek, vilket höjd, vilken madrass, vilken stil – ja, valen är många. Själv har jag platsbyggt en syskonsäng med förvaring under, men om ni vill ha nåt färdigt som ändå är flexibelt och lekfullt så har Babylove.se ett jättefint utbud av barnsängar. 

Just nu får ni 15% rabatt med koden: cilla11 på alla sängar. Här tipsar jag om några av mina favoriter från Babylove.se och ger lite tips hur man kan tänka när man väljer säng till sitt barn. (Rabattkoden gäller vid nybeställning och går ej att kombinera med andra rabatter, gäller t.o.m. 24 november.)

Här ser ni hussängen Alex som jag fotade hos en av mina kunder i veckan. 🙂 Där valde vi måttet 90x160cm. Perfekt för rummet som inte är så stort, men ändå gott om plats att ligga bredvid och natta eftersom den är bredare än en “vanlig” juniorsäng. Den har dessutom en stor förvaringslåda under, som också kan användas som extrasäng. Den finns från 60x120cm upp till 90x200cm. Flera av dekorationerna och inredningen är också från Babylove.se. 🙂 

Barnrum med vit hussäng med förvaring under. @designbycilla design by cilla babylove.se
Här är hussängen Alex från Babylove.se i måtten 90x160cm.

Ett barn byter ofta säng ett par gånger under sin uppväxt, och även madrasser behöver bytas då och då. Själsängen ger en trygg och säker start och kan med fördel användas upp till ca 3 års ålder, vissa spjälsängar går att att modifiera genom att byta ut ena sidan så barnet kan ta sig in och ut på egen hand när det blir äldre. 

Men många byter till en större säng ganska snart och här blir det lite en smaksak vilken slags säng man vill ha. Är rummet litet kanske man vill börja med en lite mindre juniorsäng för att ha mer golvyta fri för lek. Tips då är att ha en skön stol, fåtölj eller sittpuff nära till hand när ni ska natta barnet. Andra går på en lite större säng för att kunna få plats att ligga bredvid, eller ha sängen som gästsäng när det kommer besök, men tänk på att madrassen främst ska vara anpassad för barnet som sover där mest. Yngre barn behöver en fastare madrass och aningens mjukare efter några år men – hur mjuk är individuellt, ryggraden ska ha ett naturligt läge och madrassen ska ge bra stöd. 

Våningssäng är perfekt när flera syskon ska dela rum och även dom finns i flera olika mått att välja på. Och vill ni frigöra golvyta så kanske loftsäng är ett bra alternativ.

Fördelen med barnsängar är att de ofta har ett fallskydd, många sängar har även förvaring under för kläder eller leksaker, en yta som är svår att använda annars. Babylove.se’s sängar går att välja mått på så det passar hemma hos er – olika bredd, längd, höjd på benen m.m. 

Sist men inte mest så är barnsängar betydligt lekfullare i designen! Här är några v mina favoriter, klicka på länk eller på bilden för att komma till deras hemsida.  

Rabattkod 15%: cilla11 
(Gäller vid nybeställning och går ej att kombinera med andra rabatter, gäller t.o.m. 24 november.)

Hussängar (olika mått)

Länk: Alex 

Länk: Philip

Länk: Moa

Barnsängar (olika mått)

Länk: BOX10

Länk: Alex

Länk: Korento

Våningssängar (olika mått)

Länk: Mila

Länk: Familjesäng

Länk: Cube

Spjälsängar

Länk: Torsten

Länk: Babushka

Länk: Sebra

Hoppas ni fick lite tips och idéer med er, lycka till med valet av säng!

Barnrum med vit hussäng med förvaring under. @designbycilla design by cilla babylove.se

Här kan ni följa Cillas lekfulla gör-det-själv-projekt för både stora och små. Renovering, pyssel, IKEA-hack, designidéer, återbruk och mycket annat. Här hittar ni tips och tricks, utförliga beskrivningar, ritningar och fler bilder från de projekt Cilla delar på Instagram, @designbycilla.

KATEGORIER

POPULÄRA INLÄGG

KONTAKTA CILLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Design by Cilla AB

Org nr: 559271-5923

F-skatt och momsregistrerad

Tel: +46 760 109600

Email: cilla@designbycilla

Coyright 2021 Cecilia Rosvall