Bygg din egen sandlåda

I annonssamarbete med Ryobi.

Sommarens familjeprojekt på landet var att bygga en sandlåda. Eftersom stugan ligger vid havet så kändes det naturligt med en båtsandlåda – precis som hemma men mycket större! Vi ville ha en rejäl så att många kusiner får plats samtidigt – men också viktigt att den skulle bli klar snabbt så vi hann använda den i år. Så det blev en relativt enkel, men ändå lekfull design och konstruktion. Nedan hittar ni en enkel skiss  med de mått vi använde. Detta går ju att variera så det passar hemma hos dig i både läng och bredd. Och vill man sväva ut med design så kan man ju lägga lite massa roliga detaljer, med rep, roder, livboj, segel, hytt, namn, osv. 🙂 

Läs vidare för instruktioner och massa fler bilder!

 

0E50C9EF-6965-4944-A84A-EBBF74AEFD4D

Material till sandlådan

Vi hade virke över från altanbygget för ett par år sedan, så det blev 34x145mm tryckimpregnerad trall och 45x120mm tryckimpregnerade reglar som bas. Har ni andra dimensioner så funkar det också så klart, men vi ville gärna ha lite rejälare. Använder ni virke som inte är impregnerat behöver ni olja/måla regelbunder för att det ska hålla. Vi använde trallkruv i lite olika längder för att skruva ihop allt. Vi klippte även till en markduk och la under för att hindra växtlighet från att komma upp och sanden från att rymma. Det gick åt ca 600liter sandlådesand, och det behövs liiite till, men det var vad vi fick lasta på ett släp. 

 

Verktyg som är bra att ha

  • Borrskruvdragare  
  • Kap (man kan klara sig med cirkelsåg, men lättare med en kap)
  • Cirkelsåg/sticksåg
  • Slipmaskin (eller sandpapper) för att jämna av vassa kanter
 
Alla mina verktyg är batteridrivna och kommer från ONE+ serien, så samma batteri funkar till allt, supersmidigt! Bra att ha ett par batterier att varva med eller för att kunna jobba fler samtidigt. Pappa har också skaffat Ryobiverktyg och för att vi inte ska blanda ihop dom har han skrivit sitt namn på sina. 😉 

Båtsandlåda steg-för-steg

Bilderna beskriver hur vi gick tillväga, det klurigaste var alla vinklar och jag rekommenderar att bygga på plant underlag och inte i gräset om ni har möjlighet och vill ha allt perfekt. Vi försökte att skruva inifrån och underifrån så långt det bara gick för att undvika synliga skruvhuvuden, funkade överallt utom på baksidan av ryggstödet. Jag och pappa byggde och resten av familjen hjälpte till med grävandet. När en avsågad bräda möter en rundad kant så har jag slipat och rundat för att få snygga möten, men när en sågad vinkel möter en sågad få de gå ihop tajt utan att runda. Kika på bilderna så hoppas jag det syns vad jag menar. Finns tusen sätt att göra på, men detta tyckte jag blev snyggast. 

Hoppas ni gillar vår stora, rejäla och enkla sandlåda! Bygger ni nåt liknande så skicka gärna bilder eller tagga @designbycilla eller @playfulrooms. 🙂 Har du nån fråga så ställ den gärna i kommentarerna! 

Här kan ni följa Cillas lekfulla gör-det-själv-projekt för både stora och små. Renovering, pyssel, IKEA-hack, designidéer, återbruk och mycket annat. Här hittar ni tips och tricks, utförliga beskrivningar, ritningar och fler bilder från de projekt Cilla delar på Instagram, @designbycilla.

KATEGORIER

POPULÄRA INLÄGG

KONTAKTA CILLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Design by Cilla AB

Org nr: 559271-5923

F-skatt och momsregistrerad

Tel: +46 760 109600

Email: cilla@designbycilla

Coyright 2021 Cecilia Rosvall