Formsydd dyna till lekrummet

I betalt samarbete med Selfmade.com, rabattkod 20%: cilla20

 

Jag har länge planerat att sy en dyna i lekrummet som passar i storlek, form och stil. Och nu, i samarbete med Selfmade, finns det äntligen en egendesignad dyna i lekrummet och det blev precis så bra som jag hade föreställt mig! Den fungerar som fallskydd vid trädkoja, klättervägg och ringar, men också som sittdyna för mys. 

 

När madrassen kom på plats i lekrummet så kändes det självklart att den skulle få sällskap av en matchande kudde, sagt och gjort. Det blev alltså även ett kuddfodral av tyget som blev över. I det här inlägget berättar jag mer om Selfmade, materialet och ger steg-för-steg-instruktioner.

MATERIAL FRÅN SELFMADE

Hos Selfmade hittar du inte bara tyger, mönster, sybehör, garn och massor av hobbyartiklar, utan även DIY-inspiration, videotutorials och experttips. Selfmade säljer allt som du behöver för dina DIY-projekt, bara fantasin sätter gränserna! Med sitt nya namn vill Selfmade (tidigare STOFF & STIL) locka till inspiration, skapande, nyfikenhet och kreativitet.

Till min lekdyna har jag använt mig av bomullscanvas i tre olika kulörer, ett naturfärgat och två olika gröna. Två stycken 5cm tjocka skummadrasser, plattvadd och kardborrband. Nedan hittar ni länkar till de produkter jag använt mig av.

Skummadrass 70x140cm

Plattvadd 100g

Bomullscanvas Ljusgrön

Bomullscanvas Dimgrön

Bomullscanvas Natur

Kardborrband 20mm

Skräddarkrita

 

Jättefin kvalité på tygerna och färg och textur stämde bra med produktbilderna. Med koden “cilla20” får ni 20% rabatt på allt 29-31 mars, så passa på att  handla till vårens projekt!

STEG-FÖR-STEG

1. Jag började med att mäta utrymmet där jag ville ha dynan och skissade sedan upp ett mönster direkt på madrasserna.

2. Därefter klippte jag ut formen med en tygsax, se till att ni använder er av en vass sax. En vass mattkniv eller brödkniv funkar också. 

3. Eftersom jag behövde fler madrasser till dynan, satte jag ihop dom genom att tråckla ihop dom med stora stygn. 

4. Sen använde sig av den formklippta dynan för att malla upp mönstret på tyget. Kom ihåg att lägga till ett par centimeter sömsmån innan ni klipper till tyget.

 5. Jag tog hjälp av dynan igen och ritade upp mönstret på vadden och klippte, vek den bara runt kanten och fäste på några olika ställen med korsstygn.

6. Om ni som jag, vill sy något med en lite böljande form, är det viktigt att nåla ganska tight för att tyget inte ska röra sig så mycket när ni väl börjar sy.

7. Jag sydde ihop de olika tygstyckena med avigsidan utåt, jag sydde även på kardborrband i bakkant och vänd sedan alltihop till rätsida när du sytt färdigt.

8. Sist så trädde jag över fodralet över kudden och strök med strykjärn för att få den slät och fin.

B54FA3B0-5B69-47ED-AD3D-3E1158EC6D58

9. Klart! 🙂

Nu vill jag såklart se vad ni knåpar ihop för något fint, tagga @designbycilla och använd er av #designbycilla och #selfmade så att vi får se era skapelser! Lycka till!

Egen formsydd dyna till lekrummet med tyg från Selfmade.com

Här kan ni följa Cillas lekfulla gör-det-själv-projekt för både stora och små. Renovering, pyssel, IKEA-hack, designidéer, återbruk och mycket annat. Här hittar ni tips och tricks, utförliga beskrivningar, ritningar och fler bilder från de projekt Cilla delar på Instagram, @designbycilla.

KATEGORIER

POPULÄRA INLÄGG

KONTAKTA CILLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Design by Cilla AB

Org nr: 559271-5923

F-skatt och momsregistrerad

Tel: +46 760 109600

Email: cilla@designbycilla

Coyright 2021 Cecilia Rosvall