Gör din egna skärbräda

I annonssamarbete med Ryobi.


Under året kommer jag att samarbeta med Ryobi, vilket innebär att ni kommer att få följa med på massa roliga projekt där jag kommer att använda mig av deras olika verktyg.

 

Första DIY här på bloggen är min fina skärbräda! Köket är snart äntligen helt färdigt och det är dags att börja göra lite personliga inredningsdetaljer. Till detta projekt har jag använt mig av ett ekplank (25mm) för jag ville ha ett helt trämönster snarare än stavar. Vill man göra det lite lättare för sig så kan man använda ett 18mm hyllplan i limträ till exempel.  Då får man stavar, men det blir lite mer lättjobbat.

VERKTYG

I det här projektet använde jag flera olika verktyg och några helt nya, bland annat Ryobis bandsåg, bandslip och multifräs. Superroliga verktyg – och med lite övning så kommer resultatet att bli ännu bättre. 🙂

Bandsåg RBS904 

Band- och skivslip RBDS4601G

Skruvdragare R18DD3-220S

Multislip R18PS-0

Sticksåg R18JS7-0

Fingerslip R18PF-0

Multifräs R18TR-0


Ryobis system ONE+ innehåller fler än 150 verktyg för alla typer av jobb i hem och trädgård, och vad som är smart är att alla drivs av ett och samma batteri. Ett tips är att ha ett par stycken så man kan ha flera verktyg igång parallellt eller ladda medan när man jobbar. 

STEG-FÖR-STEG

1.        Börja med att rita upp en mall på materialet du vill använda dig av

2.        Använd bandsågen för att såga ut formen – den klarar lite rejälare material än min kontursåg

3.        Nu är det viktigt att se över kanterna, slipa och jämna till där det behövs så att allt är slätt och fint

4.        Ta hjälp av multifräsen för att få en snygg rundad kantprofil, jag använde 9,5mm radie

5.        Jag ville ha ett hål i handtaget och använde mig av skruvdragaren tillsammans med en flatborr i storlek 25mm och borrade två parallella hål, sedan tog jag sticksågen och sågade från hål till hål

6.        Repetera nu steg 3 och 4 för att få insidan av handtaget lika snyggt som övriga kanter

7.        Nu är det bara att slipa, slipa och slipa till dess att du känner dig nöjd med resultatet, till handtaget använde jag min fingerslip som är perfekt i trånga utrymmen

8.        Betsa sedan i valfri kulör och glöm inte bort att ytbehandla med olja för ett hållbart resultat!

Om ni inspireras till att prova på något liknande så tagga gärna mig @designbycilla och använd #designbycilla så att jag kan se era kreationer. Lycka till! 🙂 

 

Här kan ni följa Cillas lekfulla gör-det-själv-projekt för både stora och små. Renovering, pyssel, IKEA-hack, designidéer, återbruk och mycket annat. Här hittar ni tips och tricks, utförliga beskrivningar, ritningar och fler bilder från de projekt Cilla delar på Instagram, @designbycilla.

KATEGORIER

POPULÄRA INLÄGG

KONTAKTA CILLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Design by Cilla AB

Org nr: 559271-5923

F-skatt och momsregistrerad

Tel: +46 760 109600

Email: cilla@designbycilla

Coyright 2021 Cecilia Rosvall