Makaroniänglar – julpyssel

Inlägg i annonssamarbete med Ryobi. 

Makaroniänglar och annat julpynt på skänken.

Jag gillar hårda och hållbara pyssel – gärna i trä, metall, eller resin. Så när det blev dags för julpyssel så plockade jag fram en gammal klassiker: makaroniänglar. Riktig barndomsnostalgi. Så enkelt, snyggt och håller många år! Vi har fortfarande några gamla kvar som åker fram varje jul så där 30 år senare. Till min hjälp hade jag min nya trådlösa limpistol från Ryobi och jag limmade även fast kottar på mina cedergrenar med den och lite andra dekorationer. (Fuskade även ihop pepparkakshuset med limpistolen…) 

MATERIAL TILL ÄNGLAR  

Kroppen: Raka Penne (jag hade två olika, en smal och en tjock räfflad)

Vingar: Fjärilsmakaroner (jag hade två olika till vingar) 

Armar/gloria: Idealmakaroner (jag hade en räfflad variant)

Dekoration: Stjärnpasta (små)

Till hår: Sesamfrön/senapsfrö/bulgur/annat liknande 

Huvud: Trä/flörtkulor från hobbybutik 

Färg: Beige kalkfärg från Annie Sloan (Old Ochre) för att få en matt finish, men går bra med vilken hobbylack eller sprayfärg som helst. Man kan dekorera med guld och glitter om man vill ha lite bling. 

Lim: Limpistol är perfekt för att snabbt sätta ihop alla delar och trälim till håret. 

Upphängning: Sytråd

Delarna limmade jag supersnabbt ihop med limpistol. För håret så doppade jag huvudet i lite trälim och sen i semsamfrön, formade till och lät torka. Limmade fast en ögla av sytråd baktill på huvudet. Till sist målade jag allt ett par varv med kalkfärg – Jag gjorde några olika varianter, familjen fick var sin skyddsängel som håller vår bokstav (bokstavspasta), nån körängel, nån ängel med en bebis, nån ängel med gloria och nån med dekorationer och nån utan. Man kan ju hitta på lite som man vill. Vill man måla ögon och mun så kan man göra det.

För att göra änglar av makaroner så behövs bland annat penne, fjärilsmakaroner, idealmakaroner, sesamfrön, träkulor och lim.

LIMPISTOL

Limpistolen kom även till användning för att limma upp lite vackra kottar på Cedergrenarna.

För pyssel av olika slag så är limpistol verkligen ett måste. Min nya trådlösa från @ryobisverige är kanon. ?? Dels för jag slipper bök med förlängningssladd (ja min gamla är alltid för kort…), men den droppar och kladdar inte lika mycket som min förra och jag gillar att man kan ställa den upp lätt och slipper lägga ner den när den är varm.

ONE+ serien använder samma batteri till alla verktyg vilket gör att det blir både prisvärd och platssparande att utöka sin verktygssamling. ?? Ska berätta mer om alla verktyg i annat inlägg. Får massa frågor – kul att ni gillar verktyg precis som jag. 🙂

Så rota fram limpistol och pasta ur skåpen – perfekt jullovspyssel för de lite större barnen. Lille Anton hjälpte till att doppa huvudet i vanligt trälim och sen i rulla runt i sesamfrön (jag fick piffa till lite ;-). Limpistolen fick mamma sköta själv. 

Hinner ni inte i år så kan ni ha ”i lager” till nästa år. Blir så himla fint! Gör ni några fina änglar så använd #makaroniänglar och tagga mig @designbycilla. Lycka till! 

Makaroniänglar – ett klassiskt julpyssel hos @designbycilla.

Här kan ni följa Cillas lekfulla gör-det-själv-projekt för både stora och små. Renovering, pyssel, IKEA-hack, designidéer, återbruk och mycket annat. Här hittar ni tips och tricks, utförliga beskrivningar, ritningar och fler bilder från de projekt Cilla delar på Instagram, @designbycilla.

KATEGORIER

POPULÄRA INLÄGG

KONTAKTA CILLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Design by Cilla AB

Org nr: 559271-5923

F-skatt och momsregistrerad

Tel: +46 760 109600

Email: cilla@designbycilla

Coyright 2021 Cecilia Rosvall